3 de febrero de 2008

Presentació de la candidatura

Annanotícies

La candidata de la coalició Bloc-Iniciativa-Verds al Congrés per la circumscripció de València, Isaura Navarro, ha presentat en una acte al Jardí Botànic les candidatures del que ha anomenat «el gran acord que aconseguirà garantir la presència d’una veu d’esquerres, forta i sense intermediaris a Madrid». Navarro ha destacat en l’acte «el caràcter obert, plural i integrador d’un projecte polític que dona la veu a les comarques, als col·lectius socials i als ciutadans». Així mateix ha destacat la presència d’independents que s’han sumat a la candidatura, com a mostra de suport al projecte del gran acord amb la societat que representa el Bloc-Iniciativa-Verds, entre els quals ha citat al periodista Francesc de Paula Burguera, el sociòleg i membre del Col·lectiu Ovidi Montllor Rafael Xambó, i a l’ex dirigent del Col·lectiu Lambda Carmen G. Hernández.

La cap de llista també ha valorat especialment la presència en les llistes de representants de l’ecologisme polític com el portaveu d’Els Verds-Esquerra Ecologista i ex diputat a les Corts, Carles Arnal, en el tercer lloc de la candidatura. Entre l’ampla representació municipal, Navarro ha valorat «la gestió útil, solvent i d’esquerres» que suposa la incorporació dels alcaldes de Sueca, Xeresa i Otos, Joan Baldoví, Tomàs Ferrandis i Emili Marín respectivament, i dels portaveus municipals del Bloc i Iniciativa a Carlet, Torrent, Llíria, Paterna, Sagunt, Cullera i l’Olleria, que «reforcen la veu de la política municipal en la candidatura que vol portar la veu dels valencians a Madrid sense intermediaris».

En les candidatures al Senat, els regidors de Torrent i Albuixech, Vicent Beguer i Josep Bort respectivament, són l’aposta per a «renovar i donar nous aires a l’estructura anquilosa de la cambra teòricament de representació territorial i, en realitat, més inoperativa que qualsevol altre parlament a l’Estat». Navarro ha destacat «l’experiència dels dos candidats», com a portaveu del Bloc durant dos legislatures a l’Ajuntament de Torrent, en el cas de Beguer, i com a regidor a l’Ajuntament d’Albuixech i diputat a la Diputació durant la passada legislatura, en el cas de Josep Bort. A més, ha recordat que la presència de Bort «suposa l’aposta de Projecte Obert pel canvi i la renovació d’idees que suposa l’ambiciós projecte del Bloc-Iniciaitva-Verds».

0 comentarios: