26 de noviembre de 2009

COMPROMÍS PER PAIPORTA DEMANA LA CONGELACIÓ DE L'IBI PER A 2010 I EL PAGAMENT FRACCIONAT DE TAXES I IMPOSTOS COM MESURES ANTICRISIS













L'equip de govern desoïx la petició de Compromís i modifica l'IBI amb un augment de fins el 10% en els rebuts per a 2010

Compromís per Paiporta ha presentat esmenes a les ordenances fiscals propostes per l'equip de govern per a rebaixar el tipus impositiu de l'IBI al 0,64% i així frenar la pujada dels últims anys. “Amb el tipus impositiu proposat pel PP (0,68%) els rebuts de la contribució es veuran incrementats entre un 5 i un 15%”, ha explicat la regidora del grup, Isabel Martín.


Martín afegix que “aquesta pujada, sumada a la d'anys anteriors, fa que des que el PP va entrar en el govern els veïns hajam vist incrementat el rebut de la contribució en quasi un 30%”. Des de Compromís matisen que “si bé és necessari pagar impostos per a tindre serveis, no es pot deixar tota la càrrega en el contribuent, i menys encara quan la situació econòmica és tan nefasta com l'actual, amb més de 2.600 aturats en el municipi i l'IPC en una taxa del -1%”, així insisteixen en que “fins que passe la crisi cal ser especialment sensibles amb els ciutadans i ciutadanes del nostre poble”.


Altra proposta de Compromís, que va ser desestimada en el ple pel PP, va ser la relativa a la forma de pagament dels tributs. El grup va presentar una esmena al calendari fiscal per tal d’introduir el pagament fraccionat de taxes i impostos i així facilitar al contribuent el pagament dels tributs més elevats. “A tots ens resulta complicat pagar en un únic rebut impostos com l'IBI, que superen en molt els 300€. Fent-lo en diversos pagaments la càrrega per als contribuents seria més suportable”, puntualitza Martín.


També quant a la forma de pagament, des de Compromís proposen que aquells que tenen els rebuts domiciliats tinguen una compensació per això i se'ls bonifique el tribut, com ja fan altres municipis de la comarca, amb un 3% sobre l'import. “Els veïns que tenen domiciliats els seus tributs, a més de fer el pagament abans que finalitze el període de pagament en voluntària, eviten despeses de gestió a l'Ajuntament i ajuden amb l'estalvi de paper, però paguen el mateix que els que ho fan per finestreta”.

Martín considera que “amb aquesta mesura, al ser un al·licient per al contribuent, veuríem incrementat el muntant de rebuts que es pagarien en voluntària i augmentaríem la tresoreria de l'Ajuntament, a més el personal encarregat d'atendre al ciutadà per al cobrament podria estar fent altres tasques, amb la conseqüent millora en la gestió dels recursos humans”.


Paiporta 23 de novembre del 2009
Compromís Paiporta
Bloc – Projecte Obert