12 de mayo de 2010

JOAN RIBÓ
“EL TANCAMENT DELS ALBATROS ÉS UNA MOSTRA MÉS DE LA POBRA POLÍTICA CULTURAL DE RITA BARBERÀ”

El candidat a l’alcaldia de Compromís per València, Joan Ribó, ha lamentat el tancament els cinemes Albatros, tot un referent cultural de la ciutat de València que diu adéu per manca d’ajudes. Segonsha declarat Ribó, “el cas dels Albatros deixa predir el que és la política cultural de Rita Barberà, on la vida de barri es queda sense oferta cultural i va homogeneitzant-se al centre de la ciutat”.

Segons Ribó, “els governs anteriors i actual de la ciutat no han cregut ni creuen en els barris que són els vertebradors de la vida civil i per això ens assabentem de notícies tan tristes per a la cultura, com és el tancament d’uns cinemes tan importants i de tanta referència com són els Albatros”.

“La societat valenciana perd referents de culte, i la gent jove perd oferta cinematogràfica de qualitat. En plena construcció de la Unió Europea hi ha cada vegada menys oferta intercultural a la ciutat València i les administracions local i autonòmica, no actua ni fa res per evitar el tancament de centres d’oci de barri tan importants com els Albatros, mentre que es gasten els milions dels contribuents en grans esdeveniments de poques hores que reporten molts beneficis, però a unes persones i empreses molt concretes i no a la ciutadania”, segons Ribó.

VALÈNCIA, 11 de MAIG de 2010