7 de noviembre de 2009

Rita Barberá ha convertit València en capital de la mentida medi ambiental

PROJECTE OBERT DENUNCIA QUE RITA BARBERÁ HA CONVERTIT VALÈNCIA EN CAPITAL DE LA MENTIDA MEDI AMBIENTAL


Per a Esther Tarín, portaveu de Projecte Obert a la Ciutat de València “des de la signatura de la Carta d’Aalborg, ja fa més de deu anys, la política medi ambiental de la Sra. Barberà es basa en simular que es fa alguna cosa, eixir en la foto signant tot allò que siga ecològicament adequat i després, oblidar-se, passar de tot”.

Així fou el programa electoral del PP en 2007: Moltes paraules, molts bons arguments, moltes floretes però sens cap fet concret al respecte que ho respalde. Així s’ha funcionat en tot pràcticament: La contaminació lumínica, de la qual València és campiona indiscutible, el soroll amb uns nivells desconeguts en la resta de capitals espanyoles, el tractament de residus sòlids on fa poc es va inaugurar el primer i únic ecoparc de la ciutat i, per suposat, es desconeix cap separació de la matèria orgànica.

La contaminació de l’aire on no es fa res més que amagar els llindars superats quan es sobrepassen els nivells màxims establerts a la Unió Europea. El dia europeu sense cotxes que es va unificar amb el dia de la bicicleta per eliminar el seu caràcter reivindicatiu contra l’abús dels cotxes i, com a activitat “adequada” i “educativa” es duu als ciclistes a visitar i recórrer la “catedral del cotxe”, el circuit de fórmula 1, oblidant qualsevol política de reducció dels cotxes encara que siga simbòlica.

“Podríem continuar –ha afegit la portaveu de Projecte Obert- però és suficient per a palesar la manca de política medi ambiental de l’ajuntament de València. Perdó manca no. Hi ha una efectiva política d’aparador que duu a la Sra. Barberà fins i tot a signar el conveni d’alcaldes contra el canvi climàtic (que obliga a reduir el 20% les emissions de diòxid de carboni) sense fer absolutament res més que fer-se una foto “progre”, sense … ni un miserable pla d’actuació”.

“Des de Projecte Obert –ha continuat Tarín- pensem que els valencians ens mereixem una altra política medi ambiental. No es pot continuar d’aquesta manera. És senzillament, un escàndol. El PP està convertint la nostra ciutat en la capital del malbaratament de recursos com és el cas de la il·luminació, de la despreocupació per la qualitat del nostre aire, de l’elevat nivell de soroll etc. La Sra. Barberá està allunyant la nostra ciutat de totes les pautes de comportament majoritàries en Europa”.

Es pot fer millor? Per suposat que si. Qualsevol ciutat espanyola o europea pot servir d’exemple per avançar a uns nivells de respecte medi ambiental molt superiors als de València. El que és difícil és fer-ho pitjor de com es fa en la nostra ciutat.

“Des de Projecte Obert exigim un canvi radical de la política medi ambiental en l’ajuntament de València. Ho demanem i ho exigim per nosaltres mateixos, per els nostres fills, per tenir una ciutat més amable, amb més i millor qualitat de vida, més respectuosa amb tots i amb tot i amb un poc més de trellat que el que estem veient en l’ajuntament. Tenim, però, dubtes de què l’actual govern municipal siga capaç i tinga la imaginació suficient per a fer de València una ciutat sostenible medi ambientalment més enllà de la pura propaganda, de la demagògia més barroera”, ha conclòs Esther Tarín.


PROJECTE OBERT DE VALÈNCIA

27 d’octubre de 2009

6 de noviembre de 2009

COMPROMÍS ACUSA AL ALCALDE DE PAIPORTA DE OCULTAR A LA OPOSICIÓN LA FUTURA UBICACIÓN DE UN CENTRO DE INSERCIÓN SOCIAL (CIS) EN EL MUNICIPIO


· Compromís y el PSPV local desconocen las negociaciones entre el PP de Paiporta y el Ministerio de Interior para ubicar un CIS en el término de Paiporta

Compromís per Paiporta ha solicitado al alcalde, Vicente Ibor, información sobre la noticia aparecida en prensa la pasada semana, en la que se anunciaba la posible ubicación de un Centro de Inserción Social para presos de tercer grado en el término municipal.

El anuncio de este proyecto ha supuesto una sorpresa para toda la oposición, por ello desde Compromís reprueban que “Ibor nos oculte algo tan importante como este proyecto. Pareciera que el Alcalde desprecie el consenso político y social que un proyecto de estas características, con la repercusión y las implicaciones que puede tener, necesita para ser llevado a buen término.”

Así, desde Compromís señalan que desconocían totalmente este proyecto y lamentan haberse enterado, una vez más, por la prensa. Por ello han solicitado información al propio alcalde sobre la ubicación exacta del centro, el perfil de los usuarios y las contraprestaciones que pudiera haber. “Exigimos que Ibor nos informe con todo detalle de este proyecto y nos de traslado de todos los acuerdos a los que haya podido llegar en las reuniones que ha mantenido con Interior y con la Delegación del Gobierno”, ha apuntado la portavoz del grupo Isabel Martín.

Para Martín esta es una muestra más de la falta de respeto de Ibor para con la oposición, más aún habiéndose enterado hoy nuevamente por prensa de la convocatoria de un foro ciudadano. “El desprecio de nuestro alcalde hacia los concejales de la oposición queda cada día en evidencia, no solo no nos informa de un tema tan importante como este sino que ya ni nos envía las convocatorias de forma ordinaria y tenemos que enterarnos por prensa de que la semana que viene se realizará un foro extraordinario”, ha declarado la concejal de Compromís.

A pesar de todo, Martín espera que “no esté ya todo cerrado” y que “entre todos los grupos políticos y las organizaciones sociales podamos buscar la mejor solución para contribuir desde Paiporta a la inserción social de estos ciudadanos”

Paiporta 4 de noviembre del 2009
Compromís Paiporta
Bloc – Projecte Obert