6 de julio de 2008

Noticia completa

Josep Bort, regidor de l’Ajuntament d’Albuixech i portaveu de Projecte Obert, una de les corrents escindides de EUPV, ha denunciat l’existència d’un pacte entre el Partit Popular i Glòria Marcos per tal que tots els regidors i regidores que han abandonat la coalició EUPV siguen declarats trànsfugues i passen al grup de no adscrits, per acord plenari.

Per a Projecte Obert és una mostra més de tot el que l’actual direcció d’EUPV està fent per dinamitar polítiques i veus d’esquerres als municipis valencians. Segons Bort, “la desfeinada direcció d’EUPV es veu que no té altra cosa que fer, a banda d’acomiadar treballadors i treballadores i judicialitzar la vida política, que perseguir regidors d’esquerres. Instal·lats en el victimisme no fan més continuar la porga a la qual ja ens havien sotmés quan encara hi estaven fent valdre allò de morir matando”.

Bort ha declarat que tots els ajuntaments que compten amb regidors o regidores exmilitants d’Esquerra Unida han rebut la kafkiana petició que abandonen el grup municipals al qual pertanyen, siguen considerats trànsfugues i passen al grup de no adscrits i que amb tal finalitat existeix un pacte Marcos-Serra (cordinadora d’EU i vicesecretari regional del PP, respectivament) per tal de facilitar, on tinga majoria el PP, les pretensions de Marcos. “Afortunadament molts alcaldes del PP han obviat les recomanacions de la direcció del PP be perquè consideren una qüestió que res a veure té en el funcionament intern dels ajuntaments o be perquè ho considerem directament una estupidesa”

La Diputació de València va elaborar un informe a sol·licitud de l’ajuntament de Paiporta el qual justificava l’expulsió del grup de la portaveu del grup municipal Esquerra Unida-Bloc, Isabel Martín. Per a Projecte Obert és un informe al dictat del PP justificant allò que és injustificable amb nul·la base jurídica. A més, donat que no es possible parlar amb la direcció d’EU més enllà dels tribunals aquests pseudo-informes ens dona assegurada una victòria en els tribunals, si fos el cas. Ara pretenen fer el mateix a altres poblacions.

Projecte Obert vol mostrar la total solidaritat amb totes les regidores i regidors que es presentaren a les eleccions sota coalicions diverses i que estan sent objecte d’una irracional persecució que sols beneficia la dreta.

Explica el regidor d’Albuixech que d’igual manera que a ell ningú li va demanar el carnet per ser regidor del grup d’Esquerra Unida, ningú pot retirar la pertinença a cap grup per no tindre’l, a no ser, com diu la llei, la majoria dels membres del grup. La direcció d’Esquerra Unida s’està convertint en la millor aliada del bipartidisme al País Valencia.

Valencia 5 juliol 2008

0 comentarios: