2 de febrero de 2010

SALUDEM EL NAIXEMENT DE COMPROMÍS




Projecte Obert saluda el naixement de la Coalició Compromís recentment presentada als mitjans de comunicació del nostre País.

Estem convençuts que aquesta coalició, que ens agradaria anara més enllà d'una estricta coalició de partits polítics i poguera assolir també a persones independents, grups vinculats a moviments socials etc., serà un pas molt important cara a la configuració política del País Valencià que necessita de forma urgent alternatives polítiques il.lusionadores i participatives que ajuden a eixir del pou i la foscor política que hegemonitza el nostre País.

Ens agrada la síntesi de plantejaments ideològics i formes de pensar que suposa la coalició Compromís: L'esquerra, el valencianisme i la defensa del medi ambient. Pensem i estem convençuts de què aquests tres elements són determinants per a trobar una eixida progressista, moderna, sostenible i solidària per al nostre País. Des de fa molts anys hem defensat aquesta confluència en Esquerra Unida. Avui continuem defensant-la malgrat ser conscients de què hi ha poques possibilitats de què EUPV faça una aposta en aquesta direcció tal com ens agradaria.

Projecte Obert va a iniciar en breu els contactes amb la Coalició Compromís a nivell de País amb la finalitat de veure les possibilitats de participar en aquesta coalició amb caràcter de persones independents encara que mínim ament organitzades. D'acord amb el que quedàrem en el sopar de Paiporta, fem una crida a tots els membres i amics de Projecte Obert a fer iniciar un procés semblant en els seus municipis per anar concretant les distintes coalicions en la perspectiva de les eleccions municipals de 2011.