6 de julio de 2008

Noticia completa

Josep Bort, regidor de l’Ajuntament d’Albuixech i portaveu de Projecte Obert, una de les corrents escindides de EUPV, ha denunciat l’existència d’un pacte entre el Partit Popular i Glòria Marcos per tal que tots els regidors i regidores que han abandonat la coalició EUPV siguen declarats trànsfugues i passen al grup de no adscrits, per acord plenari.

Per a Projecte Obert és una mostra més de tot el que l’actual direcció d’EUPV està fent per dinamitar polítiques i veus d’esquerres als municipis valencians. Segons Bort, “la desfeinada direcció d’EUPV es veu que no té altra cosa que fer, a banda d’acomiadar treballadors i treballadores i judicialitzar la vida política, que perseguir regidors d’esquerres. Instal·lats en el victimisme no fan més continuar la porga a la qual ja ens havien sotmés quan encara hi estaven fent valdre allò de morir matando”.

Bort ha declarat que tots els ajuntaments que compten amb regidors o regidores exmilitants d’Esquerra Unida han rebut la kafkiana petició que abandonen el grup municipals al qual pertanyen, siguen considerats trànsfugues i passen al grup de no adscrits i que amb tal finalitat existeix un pacte Marcos-Serra (cordinadora d’EU i vicesecretari regional del PP, respectivament) per tal de facilitar, on tinga majoria el PP, les pretensions de Marcos. “Afortunadament molts alcaldes del PP han obviat les recomanacions de la direcció del PP be perquè consideren una qüestió que res a veure té en el funcionament intern dels ajuntaments o be perquè ho considerem directament una estupidesa”

La Diputació de València va elaborar un informe a sol·licitud de l’ajuntament de Paiporta el qual justificava l’expulsió del grup de la portaveu del grup municipal Esquerra Unida-Bloc, Isabel Martín. Per a Projecte Obert és un informe al dictat del PP justificant allò que és injustificable amb nul·la base jurídica. A més, donat que no es possible parlar amb la direcció d’EU més enllà dels tribunals aquests pseudo-informes ens dona assegurada una victòria en els tribunals, si fos el cas. Ara pretenen fer el mateix a altres poblacions.

Projecte Obert vol mostrar la total solidaritat amb totes les regidores i regidors que es presentaren a les eleccions sota coalicions diverses i que estan sent objecte d’una irracional persecució que sols beneficia la dreta.

Explica el regidor d’Albuixech que d’igual manera que a ell ningú li va demanar el carnet per ser regidor del grup d’Esquerra Unida, ningú pot retirar la pertinença a cap grup per no tindre’l, a no ser, com diu la llei, la majoria dels membres del grup. La direcció d’Esquerra Unida s’està convertint en la millor aliada del bipartidisme al País Valencia.

Valencia 5 juliol 2008

Projecte Obert denuncia un pacto PP-EU

Levante-EMV, 6-Julio-2008

El ex diputado provincial de EU y portavoz de Projecte Obert, colectivo escindido de la formación de izquierda, Josep Bort, denunció ayer la existencia de un pacto entre Glòria Marcos, coordinadora de EU, y David Serra, vicesecretario del PP, para que los concejales que han abandonado EU tras las elecciones municipales sean declarados tránsfugas y enviados al grupo de no adscritos. Bort se refiere así a los concejales electos en listas de EU o en coalición con el Bloc que han abandonado la militancia de EU, fruto de las tensiones internas que arrastraba el partido. Así, el portavoz de Projecte Obert aseguró que los ayuntamientos donde hay concejales ex militantes de EU han recibido la petición de que sean declarados tránsfugas.

Por su parte, Marcos negó cualquier acuerdo, lamentó "la campaña de linchamiento que está sufriendo" y explicó que lo que ha hecho EU, a través de su responsable electoral, ha sido pedir la aplicación del pacto antitransfuguismo en los ayuntamiento donde un concejal se ha ido de EU.

Projecte Obert denuncia un pacto PP-EU

Las Provincias 06.07.08

Tras la expulsión de Glòria Marcos de Compromís, a la coordinadora de EU le siguen creciendo los enanos entre sus anteriores compañeros. El concejal en Albuixech y portavoz de Projecte Obert (una de las corrientes escindidas de EU), Josep Bort, denunció ayer la existencia de un pacto entre el PP y Marcos para que los ediles que abandonaron la coalición sean declarados tránsfugas y pasen al grupo mixto.

De hecho, en los últimos meses todos los Ayuntamientos que cuentan con concejales ex militantes de EU (que se presentaron a las elecciones con sus siglas y ahora pertenecen a Projecte Obert o a Iniciativa del Poble Valencià), han recibido peticiones de la dirección del partido para que estos ediles abandonen el grupo municipal al que pertenecen y sean considerados tránsfugas.

La mayoría de los alcaldes a los que EU ha apelado han ignorado la petición, dado que el acta de concejal es personal e intransferible. Sin embargo, la Diputación de Valencia elaboró un informe a solicitud del Ayuntamiento de Paiporta que justificaba la expulsión del grupo de la portavoz.